x

Cookies a GDPR

GASTRO - KOŘENÍ s.r.o.nepředává třetím stranám žádné osobní údaje kromě těch nutných pro uskutečnění platby a dopravy zboží k zákazníkovi. Službám třetích stran (Google) předáváme pouze anonymní token pro analýzu chování zákazníků. Více pod odkazem Ochrana osobních údajů nebo Cookies Přijmout výchozí nastavení?

Podrobnější nastavení

Nezbytné cookies

Tyto položky jsou vyžadovány pro základní fungování webových stránek. Jako takové je nelze odmítnout nebo vypnout.

Analytické cookies

Tyto položky pomáhají provozovateli webových stránek pochopit, jak jeho webové stránky fungují, jak s nimi návštěvníci intereagují, odkud přicházení (vyhledávání, reklama,..) a o jaké zboží mají zájem. Tento typ úložiště neshromažďuje informace, které by přímo identifikovaly návštěvníka.

Aktuální informace pro spotřebitele naleznete ZDE

Řadit podle:
ADAMOVA ŽEBRA Jemná kořenící směs s výrazným medovým aroma, která lze použít na pečená žebírka či pečený bůček, používá se při nakládání všech druhů mas na gril, rožnění a přípravu marinád. Tato směs je vhodná i pod dušenou zeleninu.
Více informací
ADŽIKA Kořenící směs gruzijské a arménské kuchyně, která se používá ke grilování masa a ryb, k dušené zelenině, zejména fazolím, lilku a čočce. Používá se především k přípravě tradičního arménského pokrmu šašlik. Má příjemnou jemně pikantní chuť. Prodává se prášková, ale i ve formě pasty.
Více informací
AGLIO OLIO PEPERONCINO Směs koření nasypte do pánve s extrapanenským olivovým olejem. Pomalu nechte zahřát cca. 5min. Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte se směsí koření. Dávkování: Jedna kávová lžička na jednu osobu.
Více informací
AMERICKÉ BRAMBORY Směs určená k dochucení všech smažených bramborových příloh (hranolky, krokety, americké brambory aj. pomfrity). Vhodné i na pečené brambory s kmínem, zapečené francouzské brambory, ale i zapečené těstoviny nebo zeleninu.
Více informací
ANÝZ CELÝ (Pimpinella anisum)
Jednoletá rostlina pocházející ze Středomoří a Malé Asie. Pěstuje se na Balkáně, Turecku, Španělsku, Mexiku, ve Středomořských státech, v teplejších oblastech i v Česku.
Zralý anýz aromaticky voní a má nasládlou chuť.
Používá se při nakládání ovoce a zeleniny, na některé druhy pečiva, v indické kuchyni do masitých pokrmů. Špetka anýzu je vhodná k žampiónům či rybám. Vyrábějí se z něj likéry, je součástí čajů.
Více informací
ANÝZ MLETÝ (Pimpinella anisum)
Jednoletá rostlina pocházející ze Středomoří a Malé Asie. Pěstuje se na Balkáně, Turecku, Španělsku, Mexiku, ve Středomořských státech, v teplejších oblastech i v Česku.
Zralý anýz aromaticky voní a má nasládlou chuť.
Používá se při nakládání ovoce a zeleniny, na některé druhy pečiva, v indické kuchyni do masitých pokrmů. Špetka anýzu je vhodná k žampiónům či rybám. Vyrábějí se z něj likéry, je součástí čajů.
Více informací
ARABSKÉ KOŘENÍ Směs určená k ochucení pokrmů arabské kuchyně ze skopového, ale i hovězího a vepřového masa, vhodná do mletých mas a restované zeleniny, zejména lilek a rajče. V arabských zemích se používá k dochucení pokrmů jako kebab, šiš kebab, kabsa, kufte aj. V řecké kuchyni do tradičních gyrosů.
Více informací
ARGENTINA Všestranná univerzální kořenící směs vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení včech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtěčně chutná v dušené nebo grilované zelenině, do zapečených brambor a těstovin.
Více informací
ARGENTINA BEZ SOLI
Všestranná univerzální kořenící směs bez přidané soli vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení včech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtěčně chutná v dušené nebo grilované zelenině, do zapečených brambor a těstovin.
Více informací
ASA FOETIDA Ločidlo čertovo lejno (Ferula assa-foetida)
Je západoasijská, vytrvalá rostlina, vysoká průměrně 1,5 metru, kvetoucí mnoha drobnými nažloutlími kvítky sestavenými do okolíků. Vzhledově vypadá jako klasická miříkovitá rostlina (fenykl, mrkev, petržel) velkých rozměrů.
Neobvyklé druhové jméno čertovo lejno získala po pryskyřici (gummi-resina assa foetida) vytékající z poraněného kořene prosáklého mléčnou tekutinou, která na vzduchu tuhne v hnědou, nepříjemně zapáchající i silně nechutnou hmotu, jež má v tradičních asijských medicínách léčivé účinky.
Pryskyřice je používána také jako koření k ochucení pokrmů z ryb a mnohde chuťově nahrazuje česnek a cibuli. Je pravidelnou součásti vegetariánských jídel, kde napomáhá k jejich stravitelnosti a zamezuje nadýmání. Přestože surová pryskyřice nepříjemně páchne, po tepelné úpravě je i pro Evropany přijatelná.
Více informací
BABY GRIL Směs koření s nízkým obsahem mořské soli, vhodná k přípravě dětských pokrmů, ke grilování a rožnění, pod dušenou zeleninu, do těstovin, rýže a jiných dietních jídel. Má voňavou nepálivou chuť. Neobsahuje glutaman sodný.
Více informací
BADYÁN CELÝ (Illicium verum)
Pochází z Číny a Vietnamu. Strom dosahuje výšky okolo 8m a neplodí před 6. rokem věku, ale potom může plodit až 100 let. Jeho žluté květy se přeměňují v hnědá souplodí měchýřků, které v době zralosti pukají a souplodí získá hvězdicovitý tvar.
Badyán se používá hlavně v čínské a vietnamské kuchyni. V Evropě je znám koncem 16.století. Používá se do jablečných a hruškových kompotů, k výrobě likérů, k dochucení ryb, mořských plodů. Celé hvězdičky se využívají k dochucení punčů, svařených vín, sirupů z tropického ovoce. Oblíbené i jako dekorační koření.
Více informací